Pasaulinė vandens diena „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pasaulinė vandens diena „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Kovo 22-oji yra Pasaulinė vandens diena. Lietuvoje ši diena Aplinkos ministerijos iniciatyva minima nuo 2000 m. Visi suprantame didžiulę vandens svarbą žmogui ir aplinkai bei žinome, kad visose tautose vanduo nuo seno labai gerbiamas ir tausojamas.

Kovo 22-ąją paminėjo ir mūsų gimnazija. Per technologijos pamokas mokytoja Gražina Raudonienė I c klasės mergaitėms organizavo užsiėmimą sveikatinimo tema. Užsiėmimo tikslas –  skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir suvokimą apie didžiulę vandens svarbą kiekvienam iš mūsų. Gimnazistės diskutavo, kaip vanduo galėtų padėti pagerinti mūsų savijautą bei fizinę formą, padėti įgauti daugiau jėgų bei sustiprinti sveikatą. Mokinės pritarė, kad apie vandenį žino toli gražu ne viską.  Mergaitės atliko kūrybinį darbą „Vandens lašeliai“: ant iškarpytų vandens lašų užrašė atrinktą aktualią informaciją apie vandenį. Šis darbas eksponuojamas skaitykloje ir visi norintys gali jį apžiūrėti. Renginio pabaigoje gimnazistės skanavo pačių paruoštą vandenį su citrina, apelsinu ir mėta. 

Vanduo – tai gyvybės eliksyras. Kaip teigia specialistai, jei trūksta jėgų ir sunku sutelkti dėmesį – išgerkite vandens. Visi turi įsidėmėti, kad vandens gėrimas turi tapti įpročiu.

     Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė