Žemės ir Vandens diena „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Žemės ir Vandens diena „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Jau nuo 1971 m. pasaulis švenčia Žemės dieną, o nuo 1993 m. ir Vandens dieną. Žemės diena yra kovo 20-oji, tai pavasario lygiadienio laikas, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose. Vandens diena minima kovo 22-ąją, norint priminti, jog reikia tausoti vandenį.

Šiais metais gamtos mokslų mokytojai ir mokiniai surengė parodą toms dienoms  paminėti. Gimnazijos fojė kabo plakatai ir piešiniai, skirti Žemės ir Vandens dienoms. Taip pat fojė galima rasti ir lietaus lašelių, ant kurių surašytos žymių žmonių mintys apie vandenį ir Žemę. Šia paroda norima priminti gimnazistams, jog turime saugoti savo Žemę, jos nešiukšlinti ir ją branginti lyg savo motiną, atkreipti dėmesį į gėlo vandens saugą, tvarų geriamojo vandens išteklių valdymą ir efektyvų naudojimą.

Jei nebranginsime gamtos, nebeturėsim šviežaus, gaivaus oro, neregėsim gražiai medžių šešėlyje plasnojančių paukščių, negirdėsime žiogų grojimo. Jei netausosime vandens ir juo nesirūpinsime, nebeišgirsime upių čiurlenimo, nebematysime žuvyčių, bandančių pasišildyti saulėje. Jei nesaugosime Žemės ir jos išteklių, dingsim ir mes patys.

Organizatoriai