Tarptautinei nerūkymo dienai paminėti @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Tarptautinei nerūkymo dienai paminėti

Kategorija: Renginiai

Trečiasis lapkričio ketvirtadienis yra Tarptautinė nerūkymo diena.  Lapkričio 17 dieną IId klasės mokiniams vyko prevencinis užsiėmimas sveikatinimo tema, skirtas Tarptautinei nerūkymo dienai pažymėti.

Užsiėmimo tikslas – didinti mokinių sąmoningumą, gebėjimą atsisakyti žalingų įpročių. Su mokiniais buvo aptarta, kokią žalą vaiko ir jaunuolio organizmui daro rūkymas ir kokios problemos (sveikatos, psichologinės, fizinės, finansinės ir kt.) kyla dėl rūkymo. Mokiniai atliko komandines užduotis: teko suvaidinti situaciją, išanalizuoti ir surasti teisingą sprendimą, padėsiantį atsisakyti šio žalingo įpročio. Mokinių komandines žinias vertino socialinė pedagogė Asta Lapinskienė. Smagu, kad  komandinis darbas skatino mokinių tarpusavio bendradarbiavimą, lavino problemų sprendimo įgūdžius, suteikė gerų emocijų.

Gimnazijos fojė dailės mokytoja Gražina Raudonienė parengė stendą, kuriame pateikta informacija apie Tarptautinę nerūkymo dieną ir iškabinti mokinių piešiniai. Mokiniai savo piešiniuose išreiškė tvirtą nusistatymą gyventi sveikai, be rūkymo.  

 Mokiniams už parodytas geras žinias bei piešinių autoriams buvo įteikti prizai nuo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. Ši Tarptautinė nerūkymo diena sustiprins mokinių motyvaciją, kad nerūkymas yra socialinė norma, ir ugdys sveikos gyvensenos įgūdžius.

     Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė