Tarptautinė DNR diena @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Tarptautinė DNR diena

Kategorija: Renginiai

Balandžio 24d. VU Medicinos fakultete vyko Tarptautinės DNR dienos renginys. DNR diena pasaulyje minima jau nuo 2003m. -  praėjus 50 metų po to, kai buvo išaiškinta DNR molekulės struktūra. Norėdami paskatinti mokinių domėjimąsi genetika – viena perspektyviausių medicinos mokslo sričių – Lietuvos žmogaus genetikos draugija jau antrus metus iš eilės suorganizavo mokinių rašinių konkursą šiai dienai paminėti.
Anglų kalbos mokytojai A.Alšauskaitei pasiūlius, nutariau dalyvauti šiame konkurse. Reikėjo išsirinkti vieną iš dviejų galimų temų ir pateikti du esė variantus – anglišką ir lietuvišką. Nepaisant temų sudėtingumo, su užduotimi sėkmingai susidorojau ir  užėmiau trečiąją vietą respublikiniame etape.
Geriausių rašinių autoriai buvo pakviesti į Vilnių, DNR dienos minėjimą. Pirmiausia VU Medicinos fakultete vyko filmo „Lietuvio genas“ premjera, kuriame genetikos, archeologijos bei geologijos sričių mokslininkai kalbėjo apie lietuvių bei visos žmonijos kilmę. Filmui pasibaigus, buvo paskelbti laimėtojai bei jiems išdalinti diplomai.
Po nedidelių vaišių Vitražinėje auditorijoje, visi dalyviai buvo nuvežti į Vilniaus universiteto ligoninės medicininės genetikos centrą, kuriame mokiniams bei jų mokytojams buvo surengta ekskursija. Šios ekskursijos metu buvo pasakojama apie genetines ligas, jų gydymą bei genetikos mokslo galimybes Lietuvoje.

Viktorija Gurskytė, 8a